Kliniderm Foam PHMB

Galéria

+2
5x5cm
+2
10x10cm
+2
10x20cm
+2
15x15cm
+2
20x20cm

Termékleírás / Használati útmutató 

A Kliniderm® foam  phmb  nem tapadó  antimikrobiális habkötszer egy steril sebkötszer, mely kiváló felszívó és váladék  megtartó képességű poliuretán habból áll.
A Kliniderm® nem tapadó phmb habkötszer 0,5 antimikrobiális hatóanyagot, polihexametilén-biguanid phmb-t és 0,1 B-panthenolt tartalmaz. A phmb a kötés párnájában a mikrobiológiai ellenőrzését biztosítja, csökkenti a fertőzés kockázatát, és elősegíti a gyógyulási folyamatot.
A B-panthenol segíti az újrahámosodott szövetek hidratálását.
A kötszert kívülről egy bézs színű, vékony, felszíni filmréteg borítja, mely félig áteresztő gátként optimalizálja szellőzést, megakadályozza a folyadékszivárgást, és védi a sebet a külső szennyeződéstől és a víztől.
A kötszer sebbel érintkező sebkapcsolati rétege részlegesen nyitott cellás szerkezetű, függőleges felszívódással. Ez meggátolja a váladék diszperzióját és csökkenti a seb macerációjának kockázatát. A kötszer könnyű, elasztikus és rendkívül kényelmes, mely biztosítja a fájdalommentes cserét még a több napon át tartó kötszer felhelyezés mellett is.
A kliniderm foam phmb hatékonynak bizonyult a Gram + törzsek és a  gram – törzsek , gombák és élesztőgombák, MRSA ellen.

Javallatok:

A kliniderm® nem tapadó phmb habkötszer akut vagy krónikus sebek esetén javasolt, Közepes vagy erős váladékozás esetén. Lehet alkalmazni erősen váladékozó seb folyamatban lévő fertőződése esetén, orvosi felügyelet mellett. A kötszer nyomási fekélyek, lábszárfekélyek, diabetikus fekélyek, és műtéti sebek gyógyulási folyamata alatt szintén használható. A Kliniderm® nem tapadó phmb habkötszer nyomókötés alkalmazása során is megfelelően alkalmazható.

Ellenjavallatok :

A Kliniderm® nem tapadó phmb habkötszer nem alkalmazható az alábbi esetekben:
– száraz vagy enyhén váladékozó sebek kötözéséhez,
– érzékenység esetén a poliuretán habrétegre, vagy a polihexametilén-biguanidra,

Használati utasítás

A seb és környezetének előkészítése:
1. Tisztítsa meg, fertőtlenítse és kezelje a sebet a helyi protokoll szerint.
2. Alaposan szárítsa meg a sebkörnyezetét a kötés felhelyezése előtt.
3. Alkalmazza a kötszert a seben, és rögzítse a megfelelő rögzítőeszközök segítségével.
A kötés alkalmazása
1. Válassza ki a kliniderm nem tapadó phmb habkötszer méretét, mely nagyobb legyen, mint a seb, a sebszélétől legalább 1, 5 centiméterrel.
2. Ha szükséges, a kötszer a seb méretére vágható (steril olló és steril csipesz  alkalmazásával).
3. Helyezze a kötszert a seb középpontjára, úgy, hogy a fehér sebkapcsolati réteg érintkezen a seb felszínnel, a bézs színű film réteggel ellátott külső oldala kifelé nézzen.
4. Rögzítse a kötszert ragtapasszal vagy rugalmas kötésrögzítővel, hogy a kötszer a megfelelő helyen maradjon. Biztosítsa, hogy a tapasz csak a széleket érintse és ne takarja el a kötszert, mert ez befolyásolhatja az optimális hatást.
5. Nyomókötés alatt is alkalmazlható a kliniderm foam phmb antimikrobiális habkötszer.
6. Dobja ki a megmaradt kötszert a fertőzésveszély miatt.

A kötés cseréje / eltávolítása

1. A Kliniderm® nem tapadó phmb habkötszer 7 napig is a seben maradhat, a beteg sebének  állapotától valamint a váladék mértékétől függően. Kezdetben szükséges 24 óránként cserélni a kötést, vagy ahogyan azt a megfelelő sebellátás gyakorlata megkívánja.
2. Óvatosan távolítsa el a kötést a sebágyból és intézkedjen a helyi eljárások és iránymutatások szerint.
3. Tisztítsa meg a seb területét fiziológiás só oldattal vagy  megfelelő sebtísztító oldattal, az új kötés felhelyezése előtt.

Óvintézkedések

Ne használja  a kliniderm foam phmb –t oxidáló oldatokkal együtt, mint pl. hipoklorit vagy hidrogén-peroxid, mert ezen oldatok lebonthatják a kötszer nedvszívó poliuretán összetevőjét és a phmb-t is. Klinikai fertőzés esetén a phmb hatóanyag nem helyettesítheti a szükséges szisztémás terápiát vagy más megfelelő fertőzéskezelést, ezért konzultáljon egészségügyi szakemberrel.
A kötszer méretenként egyessével steril csomagolásban kerül a felhasználókhoz.Tilos többször  felhasználni  részlegesen vagy teljesen, mert ezzel veszélyeztetheti a sebgyógyulás  optimális folyamtát. A Kliniderm® nem ragadó phmb habkötszereket tilos lenyelni.Gyermeketől és állatoktól elzárva tárolandó.

kliniderm foam phmb  nem tapadó   ( antimikrobiális habkötszer )

Méret darab / doboz REF – szám
5 x5 cm 10 174810
10 x10 cm 10 174811
10 x 20 cm 10 174812
15 x 15 cm 10 174813
20 x 20 cm 10 174814

NE HASZNÁLJA, HA A CSOMAGOLÁS SÉRÜLT!

Forgalmazott márkáink

smith&nephew Klinion Attends Axio Convatec