MaxioCel

Galéria

+2
10x10cm
+0
2,5x30cm

Termékinformáció

A MaxioCel 100%-ban a kagylóból kivont kitozánból készül, ami váladék felszívó, vérzéscsillapító és sebkezelő tulajdonságairól ismert. Antimikrobiális és antibiofilm hatású. Csökkenti a fájdalmat és a hegesedést. Puha, steril, egyszer használatos, nedvszívó mikroszálas sebkötszer. A sebváladékkal érintkezve koherens gélmátrix géllé alakul, amely illeszkedik a sebágyhoz, fenntartja az optimális nedvességegyensúlyt, eliminálja az elhalt részeket és nyugtató hatást gyakorol a sebfelületre. Könnyen eltávolítható.

Alkalmazás

A MaxioCel alkalmas minden közepesen vagy erősen váladékozó krónikus és akut seb kezelésére. Alkalmazható felületi sebek kisebb vérzésének csillapítására, sebek fertőtlenítés utáni kezelésére. A MaxioCel minden típusú kompressziós terápia alatt használható.

A MaxioCel az alábbi sebek kezelésére használatos egészségügyi szakember felügyelete mellett:

nyomási fekélyek, vénás fekélyek, diabéteszes fekélyek, lábszárfekélyek, üreges sebek, donor- és transzplantációs területek, műtéti sebek (pl. posztoperatív, másodlagosan gyógyuló sebek), bőrhorzsolások és sérülések, felületi és részleges mélységű égési sérülések, fertőzött sebek vagy olyan sebek, amelyeknél fokozott fertőzésveszély áll fenn.

Indikáció (társadalombiztosítással vényre történő elrendelés esetén)

 

Sebkezelési fázis: Exudációs fázisban

Sebtípus: közepesen vagy erősen váladékozó, fertőzött, felületes vagy üreges sebre.

Egyéb feltétel: másodlagos kötszer nélkül, kötésrögzítővel. Kötésrögzítő lehet: filmkötszer vagy ragtapasz vagy kötésrögzítő

Felírható mennyiség: 10 darab/hó

Időbeli korlátozás (azonos sebre): 2 hónap

Forgalmazott márkáink

smith&nephew Klinion Attends Axio Convatec