ALLEVYN Ag NON-ADHESIVE

Gyártó

Galéria

+2
10x10cm
+2
15x15cm

Termékleírás:
Az ALLEVYN Ag Non – Adhesive kötszer egy nedvszívó képességű, antimikrobiális, 3 rétegű kötszer, mely a következőkbő1 áll: egy perforált, nem tapadó, sebbel érintkező réteg és egy vízhatlan külső filmréteg közé ágyazott nagy felszívóképességű, SSD-t (ezüst szulfadiazin) tartalmazó hidrocelluláris mag.

A kötszer hatékony gátat képez a mikrobiális fertőzésekkel szemben, megvédi a sebet az invazív patogén mikro-organizmusoktól, ezzel is hozzájárulva a seb gyorsabb gyógyulásához.
Az SSD (ezüst szulfadiazin) hatékony mind a kötszerben, mind a sebben előforduló; mikro-organizmusokkal szemben.
A seb váladékozása során a kötszer segít fenntartani a nedves sebkörnyezetet.

Javallatok :
Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive egy nedvszívó képességű, antimikrobialis kötszer másodlagosan gyógyuló felszínes és granulálódó sebek kezelésére, közepestől az erősen váladékozó sebek esetében.
A kötszer alkalmas krónikus és akut váladékozó sebek, felszínes, illetve mély sebek, például felfekvések, lábszárfekélyek, fertőzött sebek, diabéteszes fekélyek, tumoros sebek, műtéti sebek, első és másodfokú égési sebek, transzplantációs donori területek, gombás fertőzést mutató fekélyek, valamint sebészeti okokból hiányos sebek ellátására.
Az ALLEVYN Ag fertőzött sebek esetén is alkalmazható.
Amennyiben a kötszert fertőzött sebek kezelésénél alkalmazzák, a sebet a helyi protokollok szerint kell ellátni.

Ellenjavallatok :
• Ne használja a kötszert olyan betegeken, akik hiperérzékenyek az ezüst-szulfadiazinra vagy szulfonamidokra.
• Mivel a szulfonamidok kernicterus-t okozhatnak, ezért az ALLEVYN Ag Non­ Adhesive kötszer használata nem ajánlott várandós anyák esetében, valamint szoptatás ideje alatt; továbbá koraszülötteknél és újszülötteknél 1 hónapos korig.

Óvintézkedések :
• Csak külsőleg használja.
• Ne alkalmazza az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszereket oxidaló hatású anyagokkal, például hipoklorit-oldatokkal (pl. EUSOL) vagy hidrogén-peroxiddal együtt, mert ezek lebonthatják a kötszer felszívó hatású poliuretán alkotóelemeit.
• Előfordulhat, hogy az ALLEVYN Ag Non-Adhesive nem kompatibilis egyéb helyileg alkalmazott antimikrobiális anyagokkal.
• Fertőzés esetén a helyileg alkalmazott ezüst nem helyettesíti a szisztematikus, adekvát kezelését a fertőzésnek.
• Ritkán tapasztaltak az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer alkalmazásánál sebkörnyéki bőrpírt, amely egyes esetekben az érzékeny, sérülékeny bőr irritációjával függ össze, máskor a bőrrel hosszabb ideig érintkező sebváladék okozza. Nagyon ritkán a kötszerrel való túlérzékenység is előfordulhat. Amennyiben bőrpír vagy bőrérzékenység tapasztalható, az alkalmazást meg kell szakítani.
• Kerülje az elektródákkal, valamint félvezető gélekkel való érintkezését olyan elektromos vizsgálatok során, mint pl.: EEG, EKG. MRI (Mágneses Rezonancia Vizsgálat) vizsgálat során, ALLEYN Ag Non­ Adhesive kötszert viselő beteg esetében a seb kömyéken némi melegedés előfordulhat.
• Az ALLEVYN Ag Non-Adesive kötszer nem kompatibilis olyan olaj alapú anyagokkal, mint például petrolatum.
• Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer önmagában nem megfelelő üreges sebek kezelésére, de ilyen esetekben másodlagos kötszerként használható.
• Mint minden ezüst-szulfadiazint tartalmaz termék használatakor, elővigyázatossággal kell eljárni, különösen nagy felületű sebek fedésénél a következő esetekben: Vese, illetve májelégtelenségben szenvedő betegeknél. Azon betegeknél, akiknek glükóz-6 foszfát dehidrogén elégtelenségük van. Szisztematikus gyógyszeres kezelés során, mert annak hatását befolyasolhatja. Ez különösen orális hipoglikémiás anyagok és phenitoin szedése során fordulhat elő. Ezen gyógyszerek szedése esetén rendszeres vérvizsgálat ajanlott a hatásuk ellenőrzése érdekében.

Használati utasitás:
1. Amennyiben szükséges tisztítsa meg a sebet a szokásos eljárások alkalmazásával.
2. Válasszon a seb méreténel nagyobb méretű kötszert.
3. Antiszeptikus körülmények között vegye ki a kötszert a csomagolásból.
4. Tegye a kötszert a fehér oldalával lefelé a sebre úgy, hogy pontosan érintkezzen és rögzitse (pl.: OPSITE ,Flexifix) filmkötszer, ragtapasz, vagy egyéb kötésrögzitő segítségével.
5. Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszerek vághatóak, így nehezen hozzáférhető területeken is jó1 alkalmazhatóak.
6. Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer kompressziós terápiával együttesen is alkalmazható vénás lábszárfekélyre. Vágja a kötszert a seb méretére, ellenőrizze rendszeresen, és cserélje amennyiben a váladék átütése láthatóvá válik.
7. A kötszer akár 7 napig is a seben maradhat, de korábbi csere szükséges amennyiben a váladék átütése láthatóvá válik.

A kötéscsere gyakorisága:
A kezelés korai szakaszaiban gyakran kell ellenőrizni az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer állapotát. A kötszer akár 7 napig is a seben maradhat érintetlenül, vagy amíg a váladék láthatóan 1.5 cm-re nem közelíti meg a kötszer szélét. A helyi protokollokat szintén figyelembe kell venni.

A kötszer eltávolitása :
Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer eltávolításához távolítsa el a fedőkötszert vagy a ragasztást, majd emelje fel a kötszert a sebről.

ALLEVYN Ag Non-Adhesive rendelkezésre álló méretei és kiszerelései:

REF – szám Terméknév – méret Csomagolás db / doboz
66800082 5 cm x 5 cm 10 db/doboz
66800084 10 cm  x 10 cm 10 db/doboz
66800087 15 cm  x 15 cm 10 db/doboz
66800090 20 cm x 20 cm 10 db/doboz

 

Forgalmazott márkáink

smith&nephew Klinion Attends Axio Convatec